Press and media

Thank you for your interest in our Institute

Our media policy is simple: we are transparent and always open for media enquiries. If you’re a journalist looking for information about Milestone, or in search of an expert to interview for a story, our team stands ready to help. Our faculty directory boasts currently 104 experts with international experience in a wide range of areas. If you are interested in the media appearances of Milestone staff or any other coverage about the Institute, you can find a full list below, which is regularly updated.

Use our content

The Milestone Public Affairs & Communications department produces a range of content, photos, and videos about our teaching and other initiatives. Please drop us an email at press@msinst.org if you have any questions.

 • A Milestone Intézetről legtöbbeknek az juthat eszébe: elitképzés. Ha az elit szó alatt minőséget és versenyképességet értünk, nem pedig arrogáns intellektuális fölényt, akkor igen, a Milestone valóban elit képzést ad. A három alapító, Léderer Dániel, Greskovits György és Zeitler Ádám sokrétű külföldi tapasztalattal a hátuk mögött olyan iskolát hozott létre itthon, ami középiskolásokat készít fel külföldi – főleg brit – elitegyetemekre, de ugyanilyen fontos, hogy haza is hozzák a tudást. Léderer Dániellel a magyar közoktatás árnyalt helyzetéről, benne a Milestone sokszor félreértett szerepéről, a humán tőke piaci erejéről és a nemzetközileg lemaradó felsőktatásról is beszélgettünk. 

  Mi a legszembetűnőbb különbség aközött a mindset között, amit a külföldi egyetemek keresnek és aközött, amit ti láttok a középiskolásokon, akikkel foglalkoztok?

  A Milestone létrehozása reakció volt vagy igényteremtés?

  Külföldi tanulmányaink során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország számára a kulcs bármilyen fejlődéshez, a gazdaság, a cégek, az ország fejlődéséhez, a humán tőke. Azt láttuk, hogy Magyarországon nincs olyan modell, ami ebben tudna tudatosan segíteni, ami választ adhatna a „brain drain”-re (agyelszívás), mint a globalizáció hatására. Azt láttuk, hogy ha ügyesek vagyunk, akkor erre tudunk proaktív választ adni, ami az országot versenyképessé tudná tenni. Mi nagyon fiatalon mentünk ki külföldre és azt láttuk, hogy nagyon meghatározó ez az időszak a szocializáció, a network szempontjából. Ha ebben a kritikus pontban mennek ki a fiatalok külföldre, és teszik ezt közösségbe fogva, az nagyon nagy hozott értékkel tud bírni.

  Ez a kritikus pont az egyetemi évek?

  Igen, és emellett fontos, hogy mi a középiskolai évek alatt mögé teszünk egy közösséget. Ez egy fontos szempont volt, mert ha nincs kapcsolati hálód, sokkal kisebb az esélye, hogy visszagyere, de a kintlétet is erősen segíti. Így van hova visszajönni és visszahozni a tudást.

  Akkor a létrehozás reakció volt. 

  Így van. De a brain drain jelensége nem csak itthon létezik. A félperifériából- perifériából mindig a nagyon fejlett központok, városok felé mennek az emberek. Az volt a célunk, hogy egy olyan intézményi modellt alakítsunk ki, ami ezt a kihívást egyfajta circle economyként (körforgásos gazdaság – a szerk.) megválaszolja. Láttuk, hogy menet közben becsatornázni már késő, kezdjük el akkor a legelején.

  Ezt piacként láttátok vagy társadalmi felelősségvállalásként?

  Is-is. Társadalmi felelősségvállalás, hogy akinek van olyan szerencséje, hogy külföldön tud tanulni, annak kötelessége visszaadni a társadalomnak.  Mikor kint voltunk, láttuk, hogy az ember sikeréhez szervesen hozzátartozik az anyagi siker mellett, hogy mit hagy hátra az utókornak. Emellett a 21. század legértékesebb tőkéje a humán tőke.

  Szemben azzal, mikor pár száz éve kikötőhöz vagy nyersanyagokhoz való hozzáférés jelentette egy ország sikerének alapját, ma az agyak határozzák azt meg. Kevés olyan üzleti modell van, ami erre tudatosan befektetésként építene. A Milestone üzleti modellje erről szól.

  Az előttünk álló minta a legjobb amerikai egyetemek gazdálkodása volt, ahol a tandíj olykor csupán 10-15 százaléka a teljes bevételnek, míg különböző patentekből, kutatásokból, befektetésekből, alumnitámogatásokból jön össze a többi.

  Zeitler Ádám, Léderer Dániel és Greskovits György 2010-ben alapították a Milestone Intézetet. Az első évben öt diákjuk volt.
  Fotó: Sebestyén László

  A patent mint szabadalom itt az oktatási módszeretekre vonatkozik?

  A növekedésünknek most két iránya van, az egyik az oktásra épül, a másik a tudás visszahozatalára. Létrehoztuk az oktatási modellt, ami nemzetközileg is sikeres, annyira, hogy benne vagyunk a top tízben a legjobb egyetemek felvételi statisztikái szerint a világban, és amiért angol bentlakásos elitgimnáziumok vezetői jönnek Magyarországra tanulmányi utak keretében megnézni, hogy mi hogyan csináljuk. Tehát van egy versenyképes oktatási modell, amit szabadalmasított licenszként szeretnénk külföldre vinni, a világ különböző pontjain hasonló intézményeket nyitni és részben ebből a bevételből finanszírozni a magyarországi működést, hogy minél több ösztöndíjat adhassunk. A másik irány pedig a Tudáskikötő létrehozása, ami egy olyan intézménykoncepció, ahol a tudás “kikötőmestereiként” segítjük visszacsatornázni a tudást és a tehetségeket, hogy ezzel segítsük cégek, nonprofit szereplők és állami intézmények nemzetközi versenyképességét. Ennek első lépése volt a Milestone tanácsadó üzletágának a megalapítása két éve.

  Szóval a Milestone-t viszitek külföldre.

  Az oktatási modellt, igen. Itthonról biztosítanánk a külföldön lévő oktatási intézményhálózat számára a tudást, az informatikai rendszert a tanárok képzését, a supportot és a budapesti központunk egyfajta bemutatókonyha lenne.

  Van már aktív együttműködés konkrét külföldi szereplőkkel?

  Most tanulmányi utakra jönnek hozzánk és jelenleg a külföldi terjeszkedéshez keressük a megfelelő befektetőket. Nagyon érdekes, mert ezekből a beszélgetésekből azt tapasztaljuk – a Milestone-ról itthon elgondolt képpel szemben, miszerint a Milestone azért életképes mert nem jó a magyar oktatás, – hogy a  legdrágább és legnevesebb brit bentlakásos iskolák oktatási programjához képest is versenyképes amit nyújtunk.

  Lehet, hogy Magyarországon az oktatással baj van, de a Milestone-nak nem ezért van létjogosultsága, hanem azért, mert olyan oktatást biztosítunk, ami nem része a közoktatásnak. És ez nem Magyarország-specifikus.

  Az elitképzés és a társadalmi felelősségvállalás ugyanazt jelenti, egymáshoz szükséges?

  Nálunk az elit egyrészt jelent egy minőségi elvárását, ami a nemzetközi versenyképesség része. A nemzetközi elit szempontjából azt gondoljuk, igen, elit vagyunk. Emellett van egy olyan bibói értelmezése is az elitnek, ami annak társadalmi felelősségéről szól. Ezt nagyon komolyan vesszük. Itt a legfontosabb kérdés persze, hogy hogyan lehet bekerülni az elitbe és mit kezdenek annak tagjai azzal, hogy nekik egy bizonyos oktatás megadatik.

  Jó, hogy említed, hogy megadatik. A Milestone működése nem éppen konzerválja az oktatási lehetőségek különbségeit? 

  Itt a kérdés mindig az, hogy a Milestone mennyire tud ösztöndíjat, támogatást szerezni, hogy minél több hátrányos helyzetű diákot vegyen fel. Az egyéves roma felzárkóztató programunkat pontt azzal a céllal hoztuk létre, hogy roma diákokat készítsünk fel angolból és a tudományos gondolkodásra, hogy nálunk tanulhassanak tovább. Nyilván az, hogy mennyi ösztöndíjat adunk, azaz mennyi ösztöndíjra kapunk mi is támogatást magánszemélyektől és cégektől, meghatározza, hogy mennyire tudunk diverzek lenni. Az biztos, hogy mint minden jó oktatási intézménynek, nekünk is érdekünk – nem csak a társadalmi felelősség miatt, hanem még üzleti szempontból is –, hogy itt diverz diákság legyen. Akkor fogsz tudni behozni jó tanárokat, akkor lesz jó minőségű a vita.

  És az ösztöndíjakat milyen forrásból finanszírozzátok?

  Először csak belső újraelosztással finanszíroztuk, most már vannak külső források, részben magánszemélyek, volt vagy mostani milestone-osok szülei és vannak céges  finanszírozások is.

  Nincs aktív kapcsolatotok az állammal?

  A roma programunkra volt két éven keresztül állami támogatás a nemzeti tehetség programon keresztül, ezen kívül most zajlik egy vitakultúrát népszerűsítő programsorozat, ahol az állam az egyik finanszírozó.

  Miért döntöttetek amellett, hogy állami forrást is bevontok, miután sok évig kerültétek?

  Nekünk az állami támogatások vagy megbízások nem lehetnek esszenciálisak a mindennapi működéshez, nincs arról szó, hogy ha holnaptól nem lenne, nem tudnánk folytatni. Ez a roma program esetében is igaz, két évig volt támogatás, de mi azt arra is használtuk fel, hogy hogyan tudunk az azt követő időszakban magánforrást szerezni. Nem szeretnénk fenntartani és nem is tartjuk egészségesnek, az adófizetők szempontjából sem, ha állami megbízásoktól vagy támogatásoktól  függne egy piaci szereplő, de megmondom őszintén ez nem csak az államra igaz, hanem bármilyen szereplő felé. Az állam felé ugyanolyan a hozzáállásunk mint a cégek felé, ha nem kellően transzparens vagy nem kellően profi, akkor nem működünk velük együtt.

  Hogyan hatnak rátok – ha bárhogy – a közoktatás változásai?

  Mikor különböző oktatási intézményekkel tárgyaltunk külföldön, azt mondták nekünk, hogy a Milestone-modell azért kifejezetten versenyképes Ázsiában, főleg Kínában, mert ott az angol elitgimnáziumok létrehozták saját lerakataikat az állami közoktatással szemben. Ez az állami oktatási rendszert veri szét. A Milestone pedig azért érdekelte őket, mert szerintük így kéne bemenni Kínába, nem a közoktatással szemben ajánlani valamit, hanem megnézni, hogy mi az, amit ki kell egészíteni és megadni azt a pluszt. Sokan azt gondolják, hogy ha romlik itthon az oktatás, akkor a Milestone-ba több jelentkező lesz. Mi nem ezt látjuk. Angol nyelvű magán- és egyházi gimnáziumokból is rengeteg diák jelentkezik hozzánk. Az biztos, hogy az a fajta közhangulat-változás, hogy az oktatás a legfontosabb befektetés, és ehhez képest amit kapnak a diákok, az változó minőségű, növeli a Milestone iránt az érdeklődést.

  A gimnáziumokkal van kapcsolatotok? Tudásmegosztás?

  Igen, sok tanárral és igazgatóval.  Fontos hogy a gimnáziumi tanárokkal élő kapcsolatunk legyen, ők tudják a legjobban, hogy kinek vannak tanulási nehézségei, ki való a Milestone-ba, kinek kell ösztöndíjat adni. Tudásmegosztás szempontjából a tanácsadói üzletágunk végez tanácsadási munkát egyházi oktatási intézményeknek, próbáljuk szervezetfejlesztéssel segíteni az oktatási munkájukat. És amire nagyon büszkék vagyunk, hogy a diákjaink is sok dolgot visznek be a középiskolájukba, legyen szó új diákklubokról vagy az egyetemi jelentkezésekkel kapcsolatos tudásról. A diákklubok működési szabályzataiban is benne van, hogy minden program nyilvános és az ott szerzett tudást kötelesek továbbadni. Ezt nagyon komolyan veszik.

  Az alternatív gimnáziumok versenytársnak tekinthetők?

  Nem, vannak akiknél az is felmerült, hogy bizonyos kurzusokat tartsunk meg náluk is. Nem versenyként tekintünk erre sem. A Milestone meghatározta, hány diákot tud felvenni, az üzleti modellünk miatt nem az a cél, hogy a jelenlegi 353 diákot felnyomjuk 600-ra. Innentől kezdve két célunk van: minél több ösztöndíjat behozni és minél több diákhoz eljutni, tudjanak róla, hogy vannak ösztöndíjak és jó a Milestone-hoz tartozni és hogy minél többen jelentkezzenek. Nekünk sem mindegy, hogy 500 vagy 1000 diákból választjuk ki azt a 350-et, aki nálunk tanulhat. Ezért nem tekintünk versenytársnak senkit, mert az a célunk, hogy minél több helyen tudjanak rólunk, az arra legalkalmasabb diák tanulhasson nálunk, ha kell, ösztöndíjjal.

  Léderer Dániel szociológiát, politikatudományt és közgazdaságtant tanult Budapesten, Bonnban és Berlinben, a St Andrews-i Egyetemen pedig közgazdász és nemzetközi kapcsolatok diplomát szerzett.
  Fotó: Sebestyén László

  Hol vagy mitől születik meg a rés azok között a magyar gimnáziumok között, akik jó tudást adnak és azok között a magyar egyetemek között, ahol a diákok már lemaradnak nemzetközi szinten?

  Igen, ez egy komoly probléma. A magyar egyetemek funkcionálisan nem látják el a szerepüket. Szakembereket próbálnak képezni alapképzésen egy gyorsan változó világnak. Egyszerűen az van, hogy egy egyetem, ami nem érdekelt üzletileg abban, hogy a volt diákjai sikeresek legyenek, nem fog tudni sikeresen működni. Abban a döntésben, hogy létrehozunk-e egyetemként egy evezőklubot, milyen órakat oktassunk, legyen-e saját befektetési alapunk, vagy kinek adjunk ösztöndíjat, teljesen más döntés fog születni, ha normatív alapon, az ott töltött évek alapján kap támogatást egy intézmény, mintha abban is gondolkodna, hogy hogyan lesz az én mostani hallgatóm 20-30 év múlva egy sikeres döntézhozó és egyben támogatója az intézménynek. A magyar rendszer a német hagyományokra épül, tehát nem itthon csinálták rosszul, de sokat változott a világ és a jelenlegi rendszer nem tud nemzetközileg versenyképes lenni, nagyon nehéz jót kihozni belőle.

  Az az elképzelés, hogy az egyetemnek az a funkciója, hogy alapképzés során kizárólag szaktudást ad át, teljesen fals. Olyan gyorsan változik a gazdaság, a munkaerőpiac, a technológia, hogy nem lehet valakit úgy kiképezni, hogy egy pénzügytan 1-2-3 letanításán keresztül értse a pénzügyi működést.

  Rengeteg a kontaktóra és a frontális oktatás. Ezzel szemben az angolszász rendszerben bizonyos szakoknál elég 4-5 kontaktóra egy héten. Ez sokkal költséghatékonyabb és arra épít, hogy te egyénileg hogyan tudsz tudást feldolgozni és hasznosítani, és adott problémákra megtalálni a válaszokat. Ez később olyan készség lesz, ami sokkal hasznosabb a munkaerőpiacon, mint hogy megtanultad az uralkodó pénzügyi jogszabályokat három kurzuson keresztül.

  A közoktatásban ezzel szemben elsősorban pénzre van szükség, hogy a hazai középiskolákban létező jógyakorlatokat nemzetközi mintákkal kiegészítve minél szélesebb körben el lehessen terjeszteni.

  Mi össze tudnánk rakni a létező gimnáziumok aktív tanáraival közösen azt a jógyakorlatot, amit el lehetne vinni az ország bármelyik pontjára. Ehhez pénz kell. A felsőoktatásban ezzel szemben egy teljesen más szemléletre van szükség az intézmény-fenntartó részéről.

  A Milestone már régen szeretné megértetni a közvéleménnyel, hogy ti nem egyszerűen hozzásegítitek a diákokat ahhoz, hogy elmenjenek innen, hanem szeretnétek, ha vissza is jönnének. Mit mondtok azoknak a diákoknak, akik felismerik, hogy tehetségesek és okosak, de azt mondják, hogy “el innen”? 

  Ezt megpróbáltuk az üzleti modellünkbe is beépíteni. Abból van nyereségünk és akkor tudjuk ellátni a társadalmi céljainkat, amiket megfogalmaztunk, ha ez a közösség, ami most már lassan 1000 fő fölött van, teret kap arra, hogy vagy visszajöjjön vagy a tudását visszahozza. A tanácsadói üzletág feladata, hogy hogyan hozzuk vissza a tudást, részben a volt diákjainkra és az ő networkjükre, részben pedig az oktatóinkra építve, akik tanácsadóként vesznek részt a projektekben. Az, hogy két év alatt eljutottunk oda, hogy a bevételünk 20 százaléka már nem az oktatásból jön, hanem egyéb helyekről, jó példa arra, hogy ez tud működni.

  Két éve döntöttünkt arról, hogy tanácsadási spin-off-ot csinálunk-e először, ami a tudást hozza vissza, vagy egyfajta munkaerő-közvetítést, ami a tehetséges munkavállalókat csábítja vissza. A számokon akkor azt láttuk, hogy üzletileg még nem tudjuk bevállalni az utóbbit. Most már szerencsére akkora a nyomás a volt és jelenlegi diákok részéről, hogy ők itthon akarnak dolgozni, haza akarnak jönni, hogy nem is tudjuk megtenni, hogy ezzel az opcióval már ne foglalkozzunk.

  Vissza akarnak jönni? 

  Nagyon erőteljesen. Pár éve csináltunk egy felmérést, nem tudok fejből pontos számot, de a Milestone-osok több mint kétharmada mondta, hogy itthon akar családot alapítani, abban voltak persze eltérések, hogy az egyetem után terveztek-e még pár évet kint dolgozni vagy sem. Az egyetem utáni hazatérést rengeteg szempont befolyásolja amúgy. A munkaerő-közvetítő programunkat is úgy alakítottuk ki, hogy ezeket a szempontokat figyelembe vegye és elsőre egy évre adjon lehetőséget a szakmai tapasztalatszerzésre.

  Sokan nem hiszik el, akik nem voltak külföldön, hogy ha kint valami jót tapasztalsz, azt tényleg haza akarod hozni. Ráadásul ma már annyira életszerű, hogy több ország között ingázol, hogy itt élsz ebben a városban, ami jó, élhetőbb minta sok más nagyváros, nemzetközi projekteken dolgozol, kimész egy évre, majd hazajössz. Nem ismerek olyat, aki ne akarná a tudását hazahozni.

  Mennyire nehéz elvégezni a Milestone-t?

  Ha a szülő azért hozza a gyerekét hozzánk, hogy majd Oxfordba járjon, de a gyerek nem motivált, akkor nehéz. Ezt próbáljuk is kiszűrni a felvételin. Ha érdeklődsz társadalmi és tudományos kérdések iránt, vannak kérdéseid, tudományosan akarsz megérteni dolgokat, nem csak felszínesen, akkor szerintem nagyon nagy élvezet. Azt nem mondom, hogy könnyű, mert sok időt jelent, de a program és diákok által szervezett egyesületek sokszor megtámogatják az időbeosztást és az önmenedzsmentet. Amúgy egy óra tanítási kontaktórárához négy órányi felkészülés szükséges – ez a Milestone modellje.

  Zömében brit egyetemeket céloznak meg a diákjaitok, nyilván itt van egy elefánt a szobában: a Brexit miatt nem ketyeg az óra a kinttanulási kedven és lehetőségeken, ami a Milestone-t is befolyásolja?

  Egy érdekes anekdota, hogy amikor kimentem Skóciába egyetemre, mindenki azon panaszkodott, hogy az EU-csatlakozás miatt eltörölték az ösztöndíjakat. Azelőtt rengeteg ösztöndíj volt kelet-európaiaknak. Csak hogy lásd, hogy én ennek megtapasztaltam a fordítottját. Lesz egy olyan pont, ha beüt a teljes Brexit, hogy másféle módokon, ösztöndíjakon keresztül fogják az elitegyetemek bevonzani a külföldi tehetségeket, mert ugye brain drainről van szó. A probléma azoknál a tudományosan kevésbé kiemelkedő diákoknál lesz, akik eddig az EU miatt remekül ki tudtak menni külföldre, de ha nem lesz kedvező diákhitel vagy ösztöndíj, akkor nem fogják tudni ezt megtenni. Rengeteg Milestone-os tanul amerikai borostyánligás egyetemeken is, de nem tudok olyanról, aki kifizetné a teljes tandíjat. Ebből is látszik, hogy ha egy diák kiemelkedő, annak meglesznek a forrásai.

  | Forbes
  February 13, 2020
 • A Milestone Intézet alapítása óta több mint 1000 diákjuk nyert felvételt a világ legjobb 100 egyetemére, köztük több mint 100 az Oxfordi és Cambridge-i Egyetemre. Ezzel a budapesti intézmény világelső lett a Telegraph listáján.

  Online Media | Pénzcentrum.hu
  January 28, 2020
 • Az elitképzést biztosító  Milestone Intézet a legjobbak között van azon a listán, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő oktatási intézményekről.

  Online Media |
  January 28, 2020
 • Az elitképzést biztosító Milestone Intézet a legjobbak között van azon a listán, amelyet a Telegraph című angol lap készített az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő oktatási intézményekről.

  Online Media | Index.hu
  January 27, 2020
 • Holtversenyes első helyezett a Milestone Intézet azon a listán, amely az Oxfordba és Cambridge-be diákokat küldő brit és nemzetközi oktatási intézmények eredményeit mutatja be.

  Online Media | Forbes.hu
  January 27, 2020
 • The Telegraph has obtained data, under the Freedom of Information Act, from every single Oxford and Cambridge college on the schools which they have made the highest number of offers to from 2017 to 2019: and Milestone Institute is among them.

  Online Media | The Telegraph
  January 12, 2020
 • Gerevich András: Határok – Az Alföldben című verse

  Online Media | Litera.hu
  December 15, 2019
 • Meg lehet-e fékezni a klímaváltozást a kapitalizmus hagyományos keretein belül? Ezt a kérdést jártuk körül a Lég-Kondiban, a Klubrádió klímavédelmi magazinjában Tamás Gáspár Miklóssal és Greskovits György történésszel.

  Radio | Klubrádió
  December 12, 2019
 • Beszélgetés Zeitler Ádámmal, a budapesti Milestone Institute tehetséggondozó szakkollégium egyik alapítójával és külkapcsolatokért felelős vezetőjével.

  Online Media | Magyar Nemzet
  March 1, 2019
 • Fontos az iskolaválasztás, kerülni kell a protestdöntéseket, a jelentkezési sorrend még módosítható – az Oktatási Hivatal főosztályvezetője és a Milestone Intézet munkatársa beszélt az InfoRádiónak a középiskolai felvételik április 30-ig tartó folyamatáról.

  Online Media | Infostart.hu
  February 15, 2019
 • Milestone Institute’s director of academic studies György Greskovits spoke with János Dési about the ways Brexit might affect those studying in the UK, and what alternatives students willing to study abroad might have.

  Radio | Klubrádió
  November 20, 2018
 • Milestone Institute founder & director of academic studies György Greskovits contributed to Index.hu’s report on the costs of studying in the UK, the value of a British diploma, and why attending a foreign university should not necessarily be regarded as the first step towards emigration.

  Online Media | Index.hu
  November 19, 2018
 • Not (only) a school; report of online business magazine G7 on Milestone introducing the Institute from a different perspective, giving an overall picture of our goals and activities.

  Online Media | G7
  October 25, 2018
 • Milestone Solutions Lab Senior Consultant Orsolya Nemes was guest on talkshow Jakupcsek plusz, discussing the differences of work preferences between members of the same generation, the adventurousness taking them abroad, and their desire of returning to Hungary

  Television | ATV
  September 11, 2018
 • Interview with senior consultant and trainer of Milestone Solutions Lab Orsolya Nemes on Evangelikus.hu – news portal of the Hungarian Evangelical Lutheran Church – about different generations and generational labels in our society, challenges of the future, and the ethical questions that might arise due to technological development.

  Online Media | Evangelikus.hu
  May 28, 2018
 • Host Bodacz Balázs and Milestone co-founder Daniel Lederer discussing the Milestone success story and why young Hungarians decide to study abroad on Hungary’s most popular television news channel HirTV.

   

   

  Television | HÍR TV
  May 18, 2018
 • Hungary’s most popular commercial TV channel’s report on the current state of Hungarian education featuring Milestone co-founder Ádám Zeitler.

   

  Television | RTL Klub
  April 14, 2018
 • Milestone co-founder and Head of External Relations, Ádám Zeitler, was invited by the Kolozsvári Megyei Ifjúsági Fórum to give a lecture at the Sapientia Hungarian University of Transylvania. The pedagogy conference was held in Kolozsvár and provided a perfect opportunity to meet with local student communities and pedagogic associations and to introduce Milestone’s educational philosophy, programmes and teaching methods to those prospective teachers who are studying at Hungarian speaking universities outside Hungary.

  Conference | Sapientia Hungarian University of Transylvania
  April 6, 2018
 • Summary report from HVG Online on Milestone outstanding Oxbridge results in 2018 and our contribution to the success of Hungary in Oxford and Cambridge admissions between 2015 and 2017.

  Online Media | HVG Online
  March 2, 2018
 • A powerful socio-educational report featuring Milestone on ABCÚG about the exemplary mission of the Napsukár Tanoda which supports disadvantaged children at Gyöngyöspata.

  Online Media | Abcug.hu
  March 2, 2018
 • Interview with Ádám Zeitler and Domonkos Kovács from Milestone on ATV’s popular morning show. Check out the TV performance of Milestone’s co-Founder and our Cambrige offer holder Senior student!

  Television | ATV
  February 27, 2018
 • Hungary’s most prestigious online daily news site on education and educational politics reports Milestone’s Oxbridge results from 2018.

  Online Media | Eduline
  February 26, 2018
 • Hungarian online management forum reports that in the past three years Hungary’s become the Central Eastern European region’s leading country with respect to Oxford and Cambridge admission results and presents how Milestone has contributed to this success.

  Online Media | mfor.hu
  February 26, 2018
 • György Greskovits assesses the research of the Hungarian Academy of Sciences on the state of education in Hungary. Watch the full report of Hír TV featuring Milestone’s Director of Academic Programmes.

  Television | Hír TV
  February 25, 2018
 • The most popular Hungarian news portal in English reports on the success of Milestone in the 2018 Oxford and Cambridge admission cylce and presents the outcome of our Institute’s Oxbridge research.

  Online Media | Daily News Hungary
  February 24, 2018
 • Report on the outcome of Milestone’s Oxbridge survey featuring a radio interview with György Greskovits, the Director of the Institute’s Academic Programmes.

  Radio | Inforádió
  February 23, 2018
 • Article about how Milestone has contributed to Hungary’s success in becoming the region’s leading country with respect to Oxford and Cambridge admission results from the front page of Index.hu.

  Online Media | Index.hu
  February 21, 2018
 • In the morning talk show of Klubrádió, Milestone’s Director of Academic Programmes György Greskovits gives insights on the outcome of the Institute’s regional Oxbridge survey and on the results of this year’s Oxford and Cambridge admissions, while highlighting the current problems of the Hungarian public education system and sharing his thoughts on how to solve them.

  Radio | Klubrádió
  February 21, 2018
 • A két neves egyetemre 2015-2017 között felvett magyar diákok 48 százaléka részt vett a Milestone oktatási programjában. Az idei oxfordi és cambridge-i felvételiken a Milestone jelentkezőinek 45 százalékát, 33 diákot vettek fel.

  Online Media | Index.hu
  February 21, 2018
 • Brand-new thought-provoking article on the pages of Frobes about generational myths written by Orsolya Nemes, the Senior Trainer and Advisior of the Milestone Solutions Lab.

  Online Media | Forbes
  February 16, 2018
 • While working on her book on generational myths, Orsolya Nemes, the Senior Consultant and Trainer of the Milestone Solutions Lab, was invited to give a lecture on television about her field of expertise. Find out more about Orsolya’s works and personal motivations and take a peek inside the heads of the Millenials with her by watching her inspiring and thought provoking lecture.

  Television | M5
  February 9, 2018
 • In the company of prominent lecturers, including Iain Lindsay, Great-Britain’s ambassador to Hungary, Éva G. Lukács, senior lecturer at the Faculty of Law of ELTE University, László Andor and Péter Balázs former EU commissionaires, Milestone Co-Founder and Academic Programme Director György Greskovits shared his thoughts on the possible effects on education by the UK’s withdrawal from the European Union at the ‘Social Europe Before and After Brexit’ conference organised by the Hungarian Economic Association.

  Conference | Hungarian Economic Association
  November 26, 2017
 • A joint interview between Milestone Co-Founder and Academic Programme Director and Henriette Dinók, the Head of Romaversitas, which helps disadvantaged Roma youngsters to enter higher education, tells of this unique collaboration and the groundbreaking common talent development programme between the two institutions.

  Online Media, Print Media | 168 Óra
  November 22, 2017
 • Wanna play Oxbridge? Test your skills and master your mind by taking our quiz! It’s not child’s play…

  Online Media | 24.hu
  November 1, 2017
 • Milestone’s Co-Founder and Director of Milestone Solutions Lab, Ádám Zeitler made a public presentation to international lecturers as part of HR Fest 2017. At this event, the best workplaces in Hungary received awards.

  Conference | hrfest.com
  October 31, 2017
 • Article on how (digital) technology effects different generations featuring the comments of Milestone’s generation expert Orsolya Nemes, the Senior Trainer and Advisior of the Milestone Solutions Lab.

  Online Media | Kreatív Online
  October 31, 2017
 • What is there to know about the possible effects of Brexit on British education? Are there any likely scenarios and what can be concluded from the ongoing trends one year after the EU referendum? In this article György Greskovits, the Senior Director of Milestone’s academic programme shares his thoughts and expertise on this hot and complex topic.

  Print Media | HVG Campus PLUSZ
  October 10, 2017
 • Representing Milestone Solutions Lab, Ádám Zeitler and Orsolya Nemes, attended the Internet Hungary 2017 conference at the end of September, where both of them delivered a well-received and memorable lecture focusing on the trends that will shape the workplace of the future.

  Conference | Internet Hungary
  October 3, 2017
 • Milestone co-founder and CEO Dániel Léderer accepted the invitation of TEDxYouth Budapest and temporarily became a Szitizen by giving an interactive presentation in front of the international audience of the Island of Freedom. Watch Dániel’s whole presentation at one of the biggest festivals in the world and learn more about what we think of the future of education!

  Conference | TEDxYouth Budapest
  September 5, 2017
 • In the company of her newborn daughter Sári, Orsolya Nemes the Senior Consultant and Trainer of the Milestone Solutions Lab recently gave an interview to HVG in which she shared her thoughts on the myths and reality of generational differences.

  Print Media | HVG
  July 24, 2017
 • Report on Menedék Műhely’s roundtable discussion about brain drain and student migration feuturing György Greskovits, the Director of Milestone’s Academic Programmes.

   

  Online Media | 444.hu
  April 18, 2017
 • HVG Online’s comperative study of the costs of studying at foreign universites and at the Central European University with the statistics provided by Milestone and with the comments of György Greskovits the Senior Director of the Institute’s Academic Programmes.

  Online Media | HVG Online
  April 5, 2017
 • Report written by Milestone Head of Admissions and Sophomore Programme Year Director Rita Nádas on the transnational meeting of European talent development professionals who came together in March under the aegis of the EGIFT project. The project aims to provide an accessible source of professional development to educators in Europe who are planning or are currently involved in talent education programmes.

  Conference | European Talent Center Budapest
  March 30, 2017
 • A report by the most popular Hungarian television station on students choosing to go abroad for a better education, featuring Milestone staff and alumni.

  Television | RTL
  February 27, 2017
 • For a programme on Petőfi TV that also features Nóri Kertész, an alumna who now studies at Cambridge, Milestone co-founder Ádám Zeitler talks about how to encourage gifted students to study abroad and then bring back their talent to Hungary.

  Television | Petőfi TV
  January 11, 2017
 • As a guest on 90.9 Jazzy Radio’s popular business and economics programme, Ádám Zeitler, Milestone co-founder and COO discusses the financial aspects of studying abroad, in terms of costs and as an investment.

  Radio | 90.9 Jazzy
  January 10, 2017
 • In this lecture at a conference on education organised by the Millenium Institute, Milestone co-founder and CEO Dániel Léderer addresses the opportunities and challenges of technological development, the need to reappraise the role of teachers, as well as the necessity to enhance the cooperation between universities, enterprises and secondary schools.

  Conference | Millenium Institue
  December 10, 2016
 • Keep calm and study in Britain: an article published shortly after UK’s EU referendum, featuring the thoughts of Milestone student Bálint Szőllősi, who does not fear Brexit and remains eager to continue his studies in England.

  Online Media | Népszabadság Online
  July 5, 2016
 • Creativity is the measure of success: a portrait of Dániel Léderer, co-founder and CEO of the Milestone Institute.

  Online Media | Technokrata.hu
  June 17, 2016
 • An article in the Hungarian daily Magyar Idők, featuring remarks by director of teaching George Greskovits about the achievements of Milestone, the reality of the brain drain and the possibilites of homecoming after studying abroad.

  Print Media | Magyar Idők
  June 4, 2016
 • Announcement of the agreement between the Ministry of Human Resources and the Milestone Institute on a scholarship that supports Roma students gain admission to the world’s best universities by partaking in our academic programme.

   

  Online Media | Kormany.hu
  April 24, 2016
 • A report on Hungarian students enrolled at top British universities featuring Milestone alumni and our comparative regional study on Eastern European talent moving abroad.

  Online Media | VS.hu
  February 25, 2016
 • The Hungarian news portal 24.hu covers the recent increase in Hungarian students studying abroad with reference to a 2016 study published by the Milestone Institute.

  Online Media | 24.hu
  February 12, 2016
 • On the morning talk show of Hungary’s premier privately-owned TV channel ATV, Milestone co-founder and COO Ádám Zeitler talks about the on-going emigration of the Hungarian elite.

  Television | ATV
  February 11, 2016
 • In the context of a news and talk show on the TV channel STORY 4, Milestone co-founder and CEO Dániel Léderer discusses the future of education.

   

   

  Television | Story4
  December 7, 2015
 • An interview with Milestone co-founder and COO, Ádám Zeitler, about our Institute’s history, goals and initiatives, published on Kamaraonline, the business news portal for small and medium-sized Hungarian enterprises.

  Online Media | Kamaraonline.hu
  November 9, 2015
 • András Kapuvári, head of the Milestone Graduate Centre, shares his thoughs and expertise on internships in Hungary on the pages of Hungary’s leading business and economics publication.

  Online Media | Világgazdaság Online
  July 10, 2015
 • An article about the options of studying abroad after high school, featuring the Milestone Institute’s research on parental support.

  Online Media | Nők Lapja Café
  May 8, 2015
 • Interview with Milestone co-founder and COO Ádám Zeitler about the possibilites and they reality of developing a new Hungarian elite through education.

  Print Media | Hetek
  February 27, 2015
 • A report on Hungarian students at British universities featuring tips from Milestone alumni.

  Online Media | HVG Online
  September 16, 2014
 • Klubrádió’s morning show features the results of a survey conducted by Milestone on the reasons why Hungarian students study abroad.

  Radio | Klubrádió
  May 16, 2014
 • A report on vs.hu covering the results of a survey conducted by the Milestone Institute about Hungarian students’ motivation for studying in the United Kingdom.

  Online Media | VS.hu
  February 18, 2014
 • The Hungarian newsportal 444.hu covers the results of a survey conducted by the Milestone Institute on the reasons why Hungarian students choose to study abroad.

  Online Media | 444.hu
  February 18, 2014
 • The Hungarian daily Népszabadság reveals the results of a survey conducted by the Milestone Institue, which explores the reasons why Hungarian students move abroad after graduating from high school and continue their studies at foregin universities.

  Print Media | Népszabadság
  February 18, 2014
 • The results of a survey conducted by the Milestone Institute that explores the reasons why Hungarian students choose to study abroad.

   

  Online Media | HVG Online
  February 18, 2014
 • “New Agents of System Change”, an opinion piece by Milestone founder George Greskovits in the Hungarian weekly Magyar Narancs.

  Print Media | Magyar Narancs
  January 23, 2014
 • An article on how to gain admission to top international universities, published on the Hungarian news portal Index.hu.

  Online Media | Index.hu
  December 13, 2013
 • A report on the Milestone Institute’s profile and our achievements, published on the website of Hungary’s most prestigious weekly magazine, HVG.

  Online Media | HVG Online
  December 12, 2013
 • ‘How I earned my first million’ – portrait of Ádám Zeitler, co-Founder and COO of the Milestone Institute.

  Television | RTL
  December 11, 2013
 • A report on the reasons why Hungarian students apply for foreign universities instead of choosing Hungarian institutions of higher education.

  Online Media | HVG Online
  December 6, 2013
 • “We help those who want to return to Hungary” – a personal interview with Milestone co-founder and CEO Dániel Léderer on the Hungarian newsportal 444.hu.

  Online Media | 444.hu
  October 1, 2013
 • An interview in the Hungarian daily Magyar Nemzet with Milestone founder and COO Ádám Zeitler on the prospects of students who are returning home after studying at universities abroad.

  Print Media | Magyar Nemzet
  May 27, 2013
 • An article about the motivation of students who are enrolled at top universities like Yale.

  Online Media | Origo.hu
  March 24, 2013
 • An article about the Milstone Institute’s mission, educational philosophy and business model.

  Print Media | Figyelő
  September 27, 2012
 • All you need to know about plagiarism explained by the staff of the Milestone Institute: why is it a problem, what forms does it take and what are the consequences?

   

  Online Media | Blikk.hu
  August 19, 2012
 • A Milestone staff member shares his knowledge on student life and the importance of clubs and societies at Anglo-Saxon institutions of higher education.

  Online Media | Blikk.hu
  August 18, 2012
 • “Leaving the country as soon as possible” – testimony from Milestone students featured on the Hungarian news portal Index.hu.

   

  Online Media | Index.hu
  May 7, 2012
 • An article on the issue of returning to Hungary after studying abroad, featuring comments by Milestone staff.

  Online Media | Népszabadság Online
  April 8, 2012
 • A report about the 2011 ‘Educatio’ fair in Budapest featuring the comments of Milestone co-founder and COO Ádám Zeitler.

  Online Media | RTL.hu
  January 21, 2012
 • A contribution by the Milestone Institute on MBA studies, published in the Hungarian Student Magazine MOHA.

  Print Media | MOHA
  February 22, 2011
 • A contribution by the Milestone Institute on manoeuvring the labyrinth of university rankings, published in the Hungarian Student Magazine MOHA.

  Print Media | MOHA
  January 19, 2011
 • A contribution by the Milestone Institute on the virtual revolution that is currently unfolding at universities.

  Print Media | MOHA
  December 23, 2010
 • A contribution by the Milestone Institute on the business of higher education, published in the Hungarian Student Magazine MOHA.

  Print Media | MOHA
  October 15, 2010